038 - 799 99 19

Advocaat bij scheiding in Zwolle

Hulp bij de bepaling van alimentatie

Als u en uw (ex)partner uit elkaar gaan dan kan er sprake zijn van alimentatie. Er bestaan twee vormen van, namelijk kinderalimentatie en partneralimentatie. Dus als u geen kinderen heeft, maar uw partner heeft altijd voor de financiën gezorgd, kunt u ook aanspraak maken op alimentatie. Arslan & Ter Wee Advocaten uit Zwolle kan u hierbij helpen. Na een scheiding blijft de plicht bestaan om voor elkaar te zorgen, de zogenaamde onderhoudsplicht. Dit kan in verschillende gedaanten, of er wordt een geldbedrag uitbetaald, of u kiest voor alimentatie in natura. Bij deze laatste vorm worden bijvoorbeeld de huur en servicekosten betaald. Keuzemogelijkheden genoeg en uw advocaat uit Zwolle kan u hierbij adviseren.

  • Kinderalimentatie wordt betaald door de ex-partner die de minste dagelijkse zorg draagt over uw kind(eren). Het kind mag er niet op achteruit gaan als u gaat scheiden.
  • Er is sprake van partneralimentatie als de inkomens van u beide flink verschillen. Afspraken over de hoogte van het bedrag en dergelijke worden vastgelegd in een scheidingsconvenant.

Het is aan te raden om juridische ondersteuning in te roepen bij het vaststellen van alimentatie. Voor een scheiding in Zwolle en omgeving Zwolle neemt u daarom contact op met ons advocatenkantoor.

Arslan & Ter Wee Advocaten

Na 15 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

Waarom Arslan & Ter Wee Advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation (MfN mediator)

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialismen

• Juridische hulp bij echtscheiding
• Kinder- en partneralimentatie
• Voogdij en omgangsregelingen
• Mediation voor soepel scheiden
• Professioneel juridisch advies

Werkgebied

Aa-landen, Assendorp, Berkum, Zwolle Binnenstad, Diezerpoort, Hanzeland, Overijsselse Vecht Oost, Hanzeland, Holtenbroek, Kamperpoort, Spoolde, Stadshagen, Veerallee, Westenholte, Windesheim, Wipstrik, Wijthmen, Zwolle-Zuid.

Hoofdvestiging