038 - 206 40 06

Advocaat of mediator nodig in Zwolle?

Onderhoudsplicht blijft na scheiding

Ouders hebben een onderhoudsplicht tegenover hun kinderen tot ze 21 jaar zijn. Ook als de ouders uit elkaar gaan blijft deze onderhoudsplicht bestaan. Vaak komen de kinderen bij een van de ouders te wonen. De andere ouder moet echter wel meebetalen aan de verzorging en opvoeding van de kinderen in de vorm van kinderalimentatie. Bij co-ouderschap nemen beide ouders een gelijke verdeling van de opvoeding op zich. Dan is kinderalimentatie meestal niet meer nodig. Onze scheidingsadvocaat in Zwolle is geregistreerd Financieel Echtscheidingsadviseur voor ondernemers/DGA’s (RFEA) en MfN mediator en staat u van a tot Z bij.

Kinderalimentatie vaststellen

Een verplicht onderdeel bij een echtscheiding is het opstellen van een ouderschapsplan. Hierin worden alle afspraken rondom de opvoeding en verzorging van de kinderen opgenomen. Als beide ouders het eens worden, wordt het plan ter beoordeling aan de rechter voorgelegd. Een rechter beoordeelt of deze afspraken eerlijk zijn.

Mocht u samen niet uit de hoogte van de kinderalimentatie komen, dan kunt u een mediator instellen die bemiddelt tussen beide partijen. Mocht ook dit niet lukken, dan bepaalt een rechter de hoogte van de alimentatie. Voor het vaststellen van de hoogte van de kinderalimentatie wordt gekeken naar de kosten van verzorging en opvoeding. Er wordt daarbij rekening gehouden met de draagkracht van de alimentatieplichtige en de situatie van de kinderen van voor de scheiding.

Als echtscheidingsadvocaat in Zwolle kunnen we u alles vertellen over alimentatie en andere aspecten die bij een echtscheiding komen kijken. Bel voor meer informatie of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op ons kantoor in Zwolle.

 

Colina Tjabringa

Mw. mr. C. Tjabringa

Arslan & partners advocaten

Na 20 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

 

Waarom Arslan & partners advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation (MfN mediator)

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialismen

• Onderneming en scheiding
• Kinder- en partneralimentatie
• Mediation
• Huwelijkse voorwaarden
• Verdeling bij scheiden

Werkgebied

Aa-landen, Assendorp, Berkum, Zwolle Binnenstad, Diezerpoort, Genemuiden, Hanzeland, Holtenbroek, IJsselmuiden, Kampen, Kamperpoort, Overijsselse Vecht Oost, Spoolde, Stadshagen, Veerallee, Westenholte, Windesheim, Wipstrik, Wijthmen, Zwolle-Zuid.

Hoofdvestiging