038 - 799 99 19

Advocaat bij scheiding in Zwolle

Wanneer sprake van partneralimentatie?

Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, bestaat er volgens de wet een onderhoudsplicht tussen beide partners. Na een echtscheiding blijven ex-partners verplicht in elkaars onderhoud te voorzien als dat nodig is. Van partneralimentatie is sprake als de inkomens tussen beide partners verschillen. De partner met het meeste inkomen betaalt dan vaak mee aan het levensonderhoud van de ander. U kunt samen bespreken waar behoefte aan is of u kunt apart van elkaar een advocaat inschakelen die voor uw belangen opkomt. De afspraken moeten worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Mocht u er samen niet uit komen, dan kan een rechter beslissen over de hoogte van de partneralimentatie.

Duur en hoogte van de alimentatie

Als een huwelijk korter dan vijf jaar heeft geduurd en er geen kinderen zijn geboren, dan is de duurt van de partneralimentatie gelijk aan de duur van het huwelijk. Als er wel kinderen zijn of het huwelijk langer dan vijf jaar heeft geduurd, dan is partneralimentatie wettelijk verplicht gedurende twaalf jaar.

De hoogte van de alimentatie wordt bepaald aan de hand van de draagkracht van de alimentatieplichtige en de behoefte van de alimentatiegerechtigde. Wilt u weten hoe hoog de partneralimentatie na uw scheiding wordt? Als echtscheidingsadvocaat in Zwolle helpen wij u graag met al uw vragen rondom alimentatie. Bel vrijblijvend voor meer informatie of maak direct een afspraak op ons kantoor in Zwolle.

Arslan & Ter Wee Advocaten

Na 15 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

Waarom Arslan & Ter Wee Advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation (MfN mediator)

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialismen

• Juridische hulp bij echtscheiding
• Kinder- en partneralimentatie
• Voogdij en omgangsregelingen
• Mediation voor soepel scheiden
• Professioneel juridisch advies

Werkgebied

Aa-landen, Assendorp, Berkum, Zwolle Binnenstad, Diezerpoort, Hanzeland, Overijsselse Vecht Oost, Hanzeland, Holtenbroek, Kamperpoort, Spoolde, Stadshagen, Veerallee, Westenholte, Windesheim, Wipstrik, Wijthmen, Zwolle-Zuid.

Hoofdvestiging