038 - 206 40 06

Advocaat of mediator nodig in Zwolle?

Co-ouderschap bij scheiding

Een scheiding heeft vaak vele gevolgen. Naast de emotionele aspecten zijn er ook veel praktische zaken die u dient af te handelen. Als er kinderen in het spel zijn dan zijn er nog meer aspecten die geregeld moeten worden, vooral op financieel gebied. Volgens de wet is het verplicht om als ouders allebei de kosten te betalen voor de vorming en de zorg van de kinderen. Een manier om de zorg over uw kinderen onderling te verdelen is co-ouderschap. Onze scheidingsadvocaat in Zwolle is geregistreerd Financieel Echtscheidingsadviseur voor ondernemers/DGA’s (RFEA) en MfN mediator en heeft jarenlang ervaring en helpt u graag. Lees rustig verder of bel ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hoe zit het met kinderalimentatie?

Bij co-ouderschap worden de praktische en financiële zorg voor de kinderen min of meer gelijk verdeeld over beide ouders. De kinderen maken dan deel uit van meerdere huishoudens: ze zijn evenveel tijd bij beide ouders. In financieel opzicht delen de ouders de kosten voor hun kinderen. Als uitgangspunt wordt genomen dat de situatie van de kinderen in beide huishoudens ongeveer gelijk is. Er zijn echter wel gevallen waarin kinderalimentatie samengaat met co-ouderschap. De inkomsten van de ouders verschillen bijvoorbeeld te veel, de ene ouder heeft tijdelijk onvoorziene hogere lasten of de kinderen brengen meer tijd door bij de ene ouder.

Duidelijke afspraken

Het is bij co-ouderschap van zeer groot belang dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de kosten die gemaakt worden. Er dient een helder onderscheid gemaakt te worden tussen eigen kosten –zoals huur en boodschappen; de kosten die door beide ouders worden gemaakt-, en de te verdelen kosten zoals schoolkosten en sportabonnementen. Naast de financiële afspraken dienen er ook praktische afspraken worden gemaakt, zoals over de taakverdeling, de tijdverdeling tussen beide ouders, afspraken over verjaardagen en feestdagen en regels.

Als echtscheidingsadvocaat in Zwolle kunnen we u helpen bij alle afspraken die gemaakt moeten worden na een scheiding. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op ons kantoor in Zwolle of stel uw vraag via ons contactformulier.

 

Colina Tjabringa

Mw. mr. C. Tjabringa

Arslan & partners advocaten

Na 20 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

 

Waarom Arslan & partners advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation (MfN mediator)

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialismen

• Onderneming en scheiding
• Kinder- en partneralimentatie
• Mediation
• Huwelijkse voorwaarden
• Verdeling bij scheiden

Werkgebied

Aa-landen, Assendorp, Berkum, Zwolle Binnenstad, Diezerpoort, Genemuiden, Hanzeland, Holtenbroek, IJsselmuiden, Kampen, Kamperpoort, Overijsselse Vecht Oost, Spoolde, Stadshagen, Veerallee, Westenholte, Windesheim, Wipstrik, Wijthmen, Zwolle-Zuid.

Hoofdvestiging