038 - 206 40 06

Advocaat of mediator nodig in Zwolle?

Scheiden met eigen onderneming

Scheiden met een eigen onderneming is niet gemakkelijk. De scheiding kan grote gevolgen hebben voor uw onderneming. Lees hieronder alles wat u moet weten over scheiden met een eigen onderneming. Onze scheidingsadvocaat in Zwolle is geregistreerd Financieel Echtscheidingsadviseur voor ondernemers/DGA’s (RFEA) en MfN mediator en heeft jarenlang ervaring met de verdeling bij scheiden als ondernemer.

Het voortbestaan van uw onderneming

Het is van belang dat uw onderneming voort bestaat. Veel ex-partners willen een gelijke verdeling van alle bezittingen. Wordt het bedrijf gelijk verdeeld, dan kan dit echter gevolgen hebben voor het voortbestaan van het bedrijf. Moet het bedrijf opgeheven worden, dan heeft dit vervolgens weer financiële gevolgen voor beide ex-partners. Het bestaansrecht van de onderneming als uitgangspunt nemen zal uiteindelijk veel positiever uitpakken voor beide partijen. Hierdoor zullen bijvoorbeeld eventuele alimentatie-afspraken ook nagekomen kunnen worden.

Mediator scheiden met eigen onderneming

Zo zijn er talloze zaken waar je als ondernemer, maar ook als partner van een ondernemer bij een scheiding aan moet denken. Door gebruik te maken van mediation bij uw scheiding met een eigen onderneming bent u ervan verzekerd dat er niets over het hoofd wordt gezien. Arslan & partners advocaten B.V. staat voor u klaar in Zwolle en omgeving.

Huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen?

Zijn er huwelijkse voorwaarden die daadwerkelijk ook actueel zijn en worden nageleefd, dan kan dat de echtscheiding met onderneming een stuk eenvoudiger maken. Hierin kan bijvoorbeeld zijn opgenomen dat het vermogen en de schulden van het bedrijf buiten het gemeenschappelijk bezit valt. Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen, lees dan verder.

Bij gemeenschap van goederen wordt de waarde van de onderneming gelijk verdeeld, tenzij u als ondernemer na 1 januari 2018 bent getrouwd en u uw onderneming al had voordat u trouwde. De wetgeving is sindsdien namelijk veranderd.

Waarde van onderneming bepalen

Moet de waarde van de onderneming wel worden verdeeld? De waarde van de onderneming is niet met een simpele berekening vast te stellen. Er wordt gekeken naar de balans van het bedrijf, maar dat niet alleen. Wat is de marktwaarde? Daarnaast moet er gekeken worden naar verwachtingen en toekomstige opbrengsten. Ook kan een onderneming meerwaarde hebben door goodwill, zoals grote naamsbekendheid. Dit geeft een onderneming meer waarde, maar is niet direct in een geldbedrag uit te drukken. Hier moet allemaal rekening mee gehouden worden. Onze scheidingsadvocaat kan u hier mee helpen en werkt nauw samen met uw accountant, een waarderingsdeskundige en een pensioenspecialist.

Rechtsvorm onderneming

De verdeling van de onderneming is ook afhankelijk van de rechtsvorm van de onderneming. Is het een eenmanszaak, een vof of een bv? Bij een bv heeft de ondernemende partner aandelen in het bedrijf. De niet-ondernemende partner heeft niet altijd belang bij een deel van de aandelen. Indien de ex-partner door de scheiding recht heeft op een deel van de aandelen, zal de ondernemende partner de ex-partner de waarde van een deel van de aandelen moeten uitbetalen, oftewel moeten uitkopen.

Scheidingsadvocaat bij scheiden met onderneming

Neem gerust contact met ons op indien u hulp nodig heeft bij uw scheiding met onderneming. Wij zijn te bereiken op: 038 - 206 40 06. U kunt ook ons contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. In Zwolle en omgeving staan wij voor u klaar.

 

 

Colina Tjabringa

Mw. mr. C. Tjabringa

Arslan & partners advocaten

Na 20 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

 

Waarom Arslan & partners advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation (MfN mediator)

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialismen

• Onderneming en scheiding
• Kinder- en partneralimentatie
• Mediation
• Huwelijkse voorwaarden
• Verdeling bij scheiden

Werkgebied

Aa-landen, Assendorp, Berkum, Zwolle Binnenstad, Diezerpoort, Genemuiden, Hanzeland, Holtenbroek, IJsselmuiden, Kampen, Kamperpoort, Overijsselse Vecht Oost, Spoolde, Stadshagen, Veerallee, Westenholte, Windesheim, Wipstrik, Wijthmen, Zwolle-Zuid.

Hoofdvestiging